Placuszki z cukinii

 

Składniki na 1 osobę

● połowa cukinii (200 g)
● 2 czubate łyżki mąki
● 1 jajko 
● pół średniej cebuli 
● oregano 
● bazylia (w przepisie w książce są świeże zioła, ja użyłam z woreczka) 
● pieprz ziołowy 
● szczypta soli 

Cukinię obrać i zetrzeć na grubej tarce, jajko ubić, dodać mąkę, wymieszać z cukinią i posiekaną cebulą, przyprawić. Smażyć na oliwie.

Sos jogurtowy

Zetrzeć 100 g ogórka, wymieszać z 100 g jogurtu greckiego, dodać pół ząbka czosnku, doprawić solą, pieprzem oraz łyżeczką soku z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

+ 49 = 54