Placuszki bananowe

Oto moja propozycja na szare, zimowe, ponure poranki. Placuszki poprawiające nastrój. Bez dodatku cukru, a bardzo słodkie smakują szczególnie dzieciom, lecz świetnie nadają się również jako np. posiłek potreningowy. Można je jeść z dodatkiem np. domowej konfitury. Ja bardzo je lubię z dodatkiem pokrojonego w plasterki kiwi lub z jogurtem naturalnym. Robi się je błyskawicznie.
Co potrzebujesz?
- Dojrzałego banan
- 2-3 łyżki mąki pełnoziarnistej
- 2 jajka
- łyżka oleju kokosowego (może też być masło klarowane)
Obierz banana i połam go na kawałki i wrzuć do miski. Dodaj mąkę i jajka. Zblenduj na gładką masę. Na rozgrzanym oleju smaż małe placuszki ( nakładaj po około łyżce na patelnię) i smacznego!
Wartości odżywcze : 476 kcal, Białko: 20,6g, Tłuszcze: 22,5g, Węglowodany: 51,3g, Błonnik: 6,54g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

45 + = 50